Spring naar inhoud

Wat te doen tegen statisch haar?

Het is een drama: altijd als het buiten vriest, is mijn haar zo statisch als het maar kan. Het plakt tegen mijn gezicht en vliegt alle kanten op. Heb jij hier nou ook last van? Lees dan snel verder, want ik heb uitgezocht wat je kunt doen om dit te voorkomen!

Statisch haar is 1 van mijn grootste haar-ergernissen. En laten we wel wezen, voorkomen is in dit geval een heel stuk beter dan genezen. Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jullie is, maar ik krijg altijd zo'n claustrofobisch gevoel als mijn haar aan mijn gezicht kleeft. Waarschijnlijk ligt dat aan mij...

Statisch haar ontstaat sneller wanneer je haar droog is. Zorg er dus bij de verzorging voor dat je je haar zo min mogelijk uitdroogt. Kies een shampoo voor droog haar, gebruik conditioner(!!!!) en doe na het douchen een beetje verzorgende olie in je haar.
Bonus tip! Een simpel masker van kokosolie zorgt voor heerlijk zachte lokken. Smelt de kokosvet en smeer het in je haar. Laat minimaal een half uur zitten en was het daarna goed uit, misschien heb je wel 2 keer shampoo nodig voordat het vet helemaal uit je haar is.

Probeer zo min mogelijk style-tangen en fohns te gebruiken. Door de hitte beschadigt je haar en droogt het sneller uit.
Ook borstels en kammen gemaakt van plastic kan je beter laten liggen. Ga liever voor eentje van nylon of echt (varkens) haar.

Zet je net je muts af en ben je onwijs trots op jezelf dat je de kou getrotseerd hebt, word je beloond met een kop vol statisch haar. Dankuwel, not.
Voorkom dit door een beetje haarlak aan de binnenkant van je muts te spuiten.
Te laat, maar heb je toevallig wel handcrème in je tas (je handen worden namelijk ook droog in de winter) neem dan een beetje crème en zorg dat het bijna is ingetrokken in je handen, ga er daarna mee door je haar. Problem solved.

Heb je niets bij de hand, dan kan een tussenoplossing zijn om je haar een klein beetje vochtig te maken. Dit werkt echter maar heel even.

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar kijk eens naar de schoenen die je (binnenshuis) draagt. Hebben deze een rubberen zool? Bingo! Door het rubber kan de statische energie die je gedurende de dag opbouwt door te bewegen niet kwijt en word je dus statisch.

Ook in je kleding zal je merken dat het materiaal veel verschil maakt in hoe je haar zich gedraagt. Probeer zo veel mogelijk katoenen kleding te dragen vermijd synthetische- en wollen stoffen.

Nog zo een waar je niet in eerste instantie aan zou denken: droogtrommeldoekjes. Ze helpen je was a-statisch te maken, waarom zou dat bij je haar niet werken? Neem simpelweg een doekje en wrijf het over je haar van hoofdhuid tot punten et voilá.

Heb jij nog tips om statisch haar te voorkomen?

Liefs, Mariska

Bronnen
http://www.hairsunsation.nl/page26.php

http://www.beautyscene.nl/lichaamhaarreviews/140612/ergernis-statisch-haar-wat-doe-je-er-tegen-en-win-haarstylingpakket

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *