Spring naar inhoud

Mijn reis naar mooi, verzorgd, lang haar

Een tijdje geleden schreef ik dit artikel over mijn weg naar heel lang haar. Ongeveer een half jaar geleden ben ik beter gaan zorgen voor mijn haren en tijdens dat half jaar ben ik natuurlijk heel wat dingen tegengekomen die wel en niet werken. Vandaag ga ik mijn bevindingen met jullie delen!

Allereerst even een fotootje van mijn beginpunt:

 In principe ziet mijn haar er hier niet heel dramatisch uit, maar ik merkte wel degelijk dat er iets moest gebeuren als ik écht lang haar wil hebben.

Het was namelijk bijna dagelijks statisch, een teken dat je haar droog is en verzorging nodig heeft (Tips om dit te voorkomen lees je hier)
Ook klitte het super snel en die kreeg ik er met geen mogelijkheid uit zonder hele plukken haar mee te nemen.

Tijd voor verandering dus!

Om te beginnen ben ik mijn haar minder vaak gaan wassen. Ik deed dat eerst bijna dagelijks, nu nog maar 2 dagen in de week.
Verder ben ik olie gaan gebruiken. In het begin kokosolie, omdat iedereen daar super enthousiast over was. Ik niet. Voor mij werkt kokosolie verschrikkelijk! Zelfs als ik maar een klein beetje gebruik ziet mijn haar er vettig uit en ik heb ook totaal niet het gevoel dat het iets toegevoegd heeft.

In mei zag het er zo uit. Dof, droog én vettig. Verder klitte het meer dan ooit en de punten zagen er al helemaal niet uit.

Dit was niet hoe ik had bedacht dat het zou gaan.
Met de kokosolie ben ik toen gestopt en ben alleen nog haarmaskers en conditioner gaan gebruiken. Dat ging iets beter, maar ik had iets extra's nodig.

Ineens herinnerde ik me een haarserum dat ik een tijdje gebruikt heb op basis van macadamia-olie.

Dat was het!

Bij de tuinen heb ik een flesje macadamia-olie gehaald en ben dat bijna dagelijks gaan gebruiken. Slechts twee druppeltjes even verdelen over mijn handen en daarmee door mijn haar.
Fijn side-effect is dat je haar er een stuk makkelijker door geborsteld wordt! Verder gebruik ik nu mane 'n tail shampoo en conditioner. Ruikt heerlijk en mijn haar is in tijden niet zo zacht geweest.
Als laatste spoel ik mijn haar na iedere wasbeurt met koud water na. Niet leuk, maar het voegt glans toe en zorgt dat je haarschubben zich weer sluiten na een warme douche.
Het wisselen tussen warm en koud water is goed voor je doorbloeding, dus wie weet gaat je haar er ook wel sneller door groeien.

En nu?

En nu ziet het er zo uit. Langer, mooier, verzorgder en niet meer statisch!

Ik zorg dat ik het met feestjes zo veel mogelijk vast draag om enorme klitten te voorkomen en doe er dan vaak wat extra olie in om het te beschermen tegen bier en andere viezigheid die tijdens feesten in je haar terecht komt.

Verder was ik het dus slechts 2 keer in de week en gebruik daarna conditioner of een haarmasker.

Als ik mijn haar zo bekijk is het in het afgelopen halfjaar niet super veel gegroeid, maar ik heb het dan ook 2 keer laten knippen om de droge punten er vanaf te halen.

Wel is het minstens 5 keer zo gezond geworden, dus dat is voor nu genoeg gewonnen!

Heb jij nog tips voor mooi, gezond haar?

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *