Spring naar inhoud

Tips om meer buiten te komen

Zelf vind ik het heerlijk om buiten te zijn. De zon in je gezicht, frisse lucht en het is natuurlijk altijd beter om buiten te komen dan om op de bank te blijven hangen.
Toch kom ik veel te kort buiten, simpelweg omdat ik geen echte reden heb om te gaan. Helemaal nu de dagen korter worden en het toch al wat frisser begint te worden, moet ik mezelf er soms echt toe dwingen om naar buiten te gaan en ik denk dat er met mij nog een hoop meiden zijn met het zelfde probleem.
Daarom vandaag, voor mezelf en voor jullie, tips om vaker naar buiten te komen. Ook als je eigenlijk niet zo'n zin hebt 😉

 • Ga wandelen met de hond
  Of het nou jouw hond is, of die van een vriend, het diertje moet toch buiten komen. Als jij het lastig vindt om alleen naar buiten te gaan, neem dan een hond mee. Een stok achter de deur en een stuk gezelliger als je niet van alleen houdt. Spreek een vaste dag af waarop jij met de hond loopt, zodat je er ook echt niet onderuit kunt komen.
  Afbeeldingsresultaat voor autumn
 • Begin met hardlopen
  Als je eenmaal begonnen bent, is hardlopen heerlijk. Even niets aan je hoofd, de muziek keihard en lopen maar. Ik snap ook wel dat het lastig is om hier in het najaar nog mee te beginnen, maar als je in de zomer al verslaafd bent geraakt is het veel makkelijker om hier ook in de winter mee door te gaan. Om vervolgens lekker thuis op te warmen en uit te puffen met een glas warme chocomel.
 • Ga een ijsje/drankje doen
  Trommel een vriend(in) op om een wandeling te maken om julliezelf daarna te belonen met een lekkere warme chocomel. In de zomer kan dit natuurlijk vervangen worden door een ijsje. Niet alleen is het erg gezellig, in de herfst is het ook prachtig om buiten te lopen tussen de vallende blaadjes.
 • Haal je hobby naar buiten
  Hou je erg van fotograferen of schilderen? Dit kan natuurlijk ook buiten! Pak je camera en fotografeer de prachtige herfst/winternatuur.
  Zo zijn er nog veel meer manieren om je hobby naar buiten te brengen. Schrijven kan namelijk ook prima onder een dekentje in de tuin met een kop hete thee naast je en een vuurkorf om je warm te houden.
  Afbeeldingsresultaat voor bonfire
 • Denk aan het eindproduct
  Als je lekker warm op de bank zit, heb je vaak helemaal geen zin om naar buiten de kou in te moeten. Toch betrap je jezelf er iedere keer weer op dat je je bij binnenkomst super voelt. Denk aan dit gevoel als je jezelf in je jas hijst en je hebt er direct een stuk meer plezier in.
 • Haal het kind in je naar boven
  Dans in de regen, stamp in de plassen, verzamel eikeltjes, doe alles wat je als kind ook buiten deed. Trommel een stel vrienden op en het wordt een super gezellige middag! Ga met z'n allen naar het park of een bos of waai lekker uit op het strand. Niets is te gek en je mag je altijd gek gedragen. De enige belemmering ben jij zelf, dus waarom ook niet? Op een plaats waar toch niemand je zal herkennen maakt het toch niks uit als je je weer kinds gedraagt?

Dit is een kleine greep uit de tips die ik zelf gebruik om meer naar buiten te komen. Hopelijk hebben jullie er wat aan!

Liefs, Mariska

3 gedachten over “Tips om meer buiten te komen

 1. Kim

  Ik heb precies hetzelfde, haha! Terwijl buiten zijn zo fijn is - vooral nu het nog aardig warm is en je toch die frisse herfstlucht tegen je gezicht krijgt.. Zo'n heerlijk gevoel!
  Ik hoop inderdaad ook dat mijn fotografie me een beetje naar buiten trekt dit najaar, haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *