Spring naar inhoud

The secret: bereik alles wat je wil!

Een paar jaar terug was het een behoorlijke hype: The Secret. Simpelweg door er in te geloven, zou je alles kunnen krijgen wat je hartje begeert. Er zijn meerdere boeken en zelfs een film over dit "geheim" uitgekomen en de meest succesvolle mensen zouden het toepassen.

Een tijdje terug ben ik ook geïnteresseerd geraakt in The Secret. In het begin simpelweg om te kijken of het echt werkt, maar nu pas ik het echt bewust toe in dagelijkse situaties. En nee, het is geen hocus pocus en al helemaal geen lastig geheim. Wat het wel is? Lees snel verder!

Afbeeldingsresultaat voor the secret

In het kort gaat The Secret over de wet van de aantrekkingskracht. Net zoals de wet van de zwaartekracht, zou ook de wet van de aantrekkingskracht een echt bestaand iets zijn. We hebben alleen niet door dat het bestaat. We staan er met z'n allen te kort bij stil om te merken dat het werkt.

Maar hoe werkt die wet dan?

Je weet vast wat ze zeggen: "Wie goed doet, die goed ontmoet." of: "Dream it, do it."
Simpelweg bestaat de wet van de aantrekkingskracht uit 3 stappen:Afbeeldingsresultaat voor dream it believe it achieve it

  1. Bedenk wat je wil
  2. Vertrouw er op dat deze vraag beantwoord gaat worden
  3. Je krijgt wat je hebt gevraagd

Het lijkt zó simpel en dat is het ook. Het is alleen belangrijk dat je écht oprecht gelooft dat je "wens" uit gaat komen. Zie het voor je, verbeeld je hoe je je voelt op moment dat je droom uitkomt, wat proef en ruik en voel je op dat moment?
Door jezelf iedere dag kleine triggers te geven, hou je het geloof.

Voorbeeld: Je voelt je de laatste tijd een beetje down en wilt graag gelukkiger zijn. Omring jezelf met mensen die ook gelukkig zijn en die jou gelukkig maken.
Zorg dat alles  in jouw omgeving geluk uitstraalt, van de kleding die je aantrekt tot de quote die boven je bed hangt.
Door al deze kleine inputs ga jij je als vanzelf gelukkiger voelen.

Of wat dacht je van die droombaan? Kleed jezelf alsof je de baan al hebt, gedraag jezelf alsof je de baan al hebt. Wanneer jij gelooft dat je deze baan écht kunt krijgen, dan is de kans groot dat het je nog gaat lukken ook.
Natuurlijk kan je niet in je mantelpakje op de bank gaan zitten wachten op een telefoontje van je toekomstige baas, dat zou iemand met jouw droompositie ook niet doen.
Kijk welke vaardigheden jij nodig hebt voor je baan en zorg dat je ze beheerst. Ga solliciteren en zorg dat jouw naam bekend wordt.

Wees dankbaar

Voordat jij toe bent aan een stap hoger, moet je eerst tevreden zijn met wat je hebt. Heb je een dak boven je hoofd? Heb je een goede vriend? Of een kat die iedere avond bij je op bed komt liggen? Ben je gezond?
Schrijf alles waar jij dankbaar voor bent op een lijstje en hang het op een plaats waar je vaak langsloopt. In mijn geval de spiegel. Daarbij ga ik iedere avond in gedachte nog eens over mijn dag heen. Wat ging er allemaal goed? Waar ben ik dankbaar voor?

Door dankbaar te zijn, word je instant gelukkiger. Laat dat slecht gemaakte tentamen voor wat het is en focus je op hoe het beter kan.
Merk je dat een van je wensen is uitgekomen? Herken en erken het. Sta heel even stil bij hetgeen zojuist gebeurd is.

Tips!

Focus je niet op wat je niet wilt, maar op wat je wilt. Snap je?
Door je te focussen op wat je niet wilt, blijf je daar in hangen: "Ik wil geen slecht cijfer." Op deze manier blijft de focus op het slechte cijfer liggen, dat je helemaal niet wilt. Resultaat? Tóch een onvoldoende.
Focus je liever op datgene dat je wél wilt: "Ik wil een voldoende halen." Grote kans is dat het nu wel gaat lukken om die 5.5 te halen.
Natuurlijk zal je wel moeten leren, je wilt immers een persoon zijn die voldoendes haalt en weet je wat die mensen doen? Inderdaad: studeren.

Maak een visionboard. Op een visionboard plak je foto's of teksten van wat je wil bereiken. Zelf heb ik er ook eentje gemaakt en als achtergrond op mijn laptop staan. Iedere keer dat ik mijn laptop opstart, word ik weer herinnerd aan mijn doelen. Ieder jaar maak ik een nieuwe, dus ik zal binnenkort een artikel plaatsen over hoe je een visionboard maken het beste aanpakt.

Blijf geloven. Misschien is dit wel het lastigste onderdeel van de wet van de aantrekkingskracht: je moet er in blijven geloven, ook als het tegenzit. Plan een half uurtje in om weer even bij het nul-punt terug te komen. Waar ben je ookalweer dankbaar voor? En wat wil je bereiken? Hoe ga je dit bereiken?
Wat voor mij helpt om te blijven geloven is om een quote van The Secret als achtergrond van mijn mobiel te gebruiken. Hierdoor word ik steeds herinnerd.

Voorbeeld van mezelf

Je bent bang dat je te laat komt, dus je wilt je inbeelden dat je op tijd komt. Hoe gedraagt iemand zich die op tijd is? Haast die zich, of is diegene juist relaxt? En iemand die altijd op tijd is, heeft die zijn wekker iets eerder of juist iets later staan?
Een paar weken terug was ik laat voor een tentamen, doordat de bus vertraging had. Ik bleef mezelf voorhouden dat ik tóch nog op tijd zou komen, want ik zou sowieso een voldoende gaan halen voor het vak. Op deze manier wist ik mijzelf kalm te houden. Want mensen die op tijd zijn, zijn kalm.
Aangekomen op school was daar precies op het goede moment de lift. Onderhand was ik eigenlijk al 5 minuten te laat, maar ik hield mezelf voor dat het tentamen gewoon iets later begon.
En wat bleek? Ik was precies op tijd voordat de deur dichtging en ik haalde een 7,6 voor het tentamen.
Magie? Welnee, de wet van de aantrekkingskracht!

Gerelateerde afbeelding

Koop hier het Nederlandse boek "The Secret"

Heb jij nog mooie voorbeelden? Deel ze in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *