Spring naar inhoud

Review: Salt of the earth deodorant

Over het algemeen hou ik nooit zo van reviews, maar vandaag wel: een review van de 'Salt of the Eart' deodorant. Ik ben er zó enthousiast over dat ik het wel moet delen!

Voor ik op vakantie ging wilde ik nog even snel wat spulletjes halen die je altijd nodig hebt: Shampoo, douchegel en deodorant! Deo gaat namelijk erg snel op bij mij, omdat ik nog wel eens last wil hebben van vervelende luchtjes.
Bij de Kruidvat was de Salt of the Earth deodorant in de aanbieding (2 voor de prijs van 1) en aangezien ik bezig ben bewuster te leven en na te denken voor ik iets in of op mijn lichaam stop, leek het me een goed idee om deze eens te proberen.

Ik. Ben. Om.

 

Deze deodorant maakt gebruik van het natuurlijke mineraal potassium alum. Een mineraal dat van nature werkt tegen de bacteriën die zweetgeur veroorzaken. Verdere ingrediënten zijn aloë vera en baking soda. Hierdoor wordt je huid niet geïrriteerd, maar juist verzorgd. Parabenen, aluminium chlorohydrate (aluminium zouten die mogelijk borstkanker kunnen veroorzaken) en alcohol (dat irriterend en uitdrogend werkt) komen niet voor in de deo.
Verder is de deo veganistisch en de verpakking is recyclebaar. Wat ik een heel groot voordeel vind, is dat de spuitbus niet onder druk staat maar gewoon een spuitflacon heeft. Hierdoor sta je na het spuiten niet in een wolk van deodorantgas waarvan ik altijd erg moet hoesten. Ook handig als je onderweg nieuwe deo op wil doen, maar niet iedereen om je heen wilt vergassen 😉

Dit was even wat basic informatie over het merk, op naar mijn mening!

De verpakking

De verpakking is dus van recyclebaar plastic: pluspunt nummer 1 tegenover "reguliere" deodoranten. Verder dus de spuitflacon waardoor je niet iedereen om je heen vergast en waardoor de hoeveelheid deo die opspuit wat beter onder controle te houden is. 1 spuitje per oksel is voldoende en meer raad ik ook niet aan ivm druppels.

De verpakking ziet er voor de rest precies uit zoals je van een natuurlijke deodorant zou verwachten: simpel, lichte kleuren en duidelijk wat er in zit en wat het doet.

Ook handig is dat de inhoud 100 ml. is. Hierdoor kan je hem ook meenemen in je handbagage tijdens het vliegen en het is écht niet dat je er kort mee doet! Ik gebruik deze deodorant nu zo'n 3 weken en ik ben ongeveer op de helft. Ter vergelijking: met een normale deo van 200ml deed ik maximaal een maand.

De deodorant zelf

De deo die ik heb gekozen is unisex en ongeparfumeerd. Hier heb ik expres voor gekozen, omdat ik deodorantgeur altijd erg doordringend vind ruiken. Dat in combinatie met een eventuele zweetlucht die zich door de dag heen ontwikkeld vind ik het meest verschrikkelijke wat er is.
Het enige dat je aan deze deo ruikt is heeeeel licht een fris geurtje. Dat zal de aloë vera zijn denk ik.
Er zijn wel variaties met een geurtje, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

Het is een vrij vloeibare deo, dus ik wacht altijd nog even met aankleden als ik hem net op heb gedaan. Als je meer dan 1 spuitje gebruikt zal je zien dat er een druppel naar beneden rolt. Maar meer heb je ook helemaal niet nodig!

Ik gebruik de deo altijd na het douchen en 's ochtends voor ik aan mijn dag begin. Soms doe ik in de loop van de dag nog een beetje op, als ik merk dat ik het erg warm heb.

En doet-ie het?

Hier kan ik heel kort over zijn: JA! Zelfs in Boedapest met 35 graden heb ik mezelf niet 1 keer geroken. In tegenstelling tot normale deo's die ik soms wel 3 keer op een dag moet opspuiten en mezelf dan nóg ruik. Ik ga nooit meer terug naar een normale deo.
Misschien dat ik eens een geurende deo van Salt of the Earth wil proberen, maar een ander merk? Echt niet. Dit is het voor mij!

Wat ik ook heel fijn vind is dat mijn oksels een stuk minder geïrriteerd lijken en dat de deo zelfs na het scheren niet echt prikt. Heel even een klein beetje, maar lang niet zo erg als bij normale deodoranten. Die voel ik soms echt bijten in mijn huid, maar dat is bij deze lang niet het geval.

Verder doe ik dus 2 keer zo lang met deze deo, terwijl er de helft minder in zit. Ook laat de deodorant geen strepen of vlekken achter in je kleding.

Waar haal ik dat spul?

De deodorant kost rond de 6,90. Dat lijkt duur, maar je doet er ongeveer 2 keer zo lang mee als met een gewone deo. Verder vind ik het zijn prijs écht waard, omdat het compleet veganistisch is (dus ook niet getest op dieren), het irriteert niet en doet zijn werk super goed.

Het is verkrijgbaar bij de volgende winkels:

  • Kruidvat
  • Etos
  • DA
  • Onlinedrogist
  • Drogistplein
  • Bol.com
    Koop je de deo bij Bol.com, dan krijg je korting als je er meer neemt. Koop je bijvoorbeeld 2 deo's, dan betaal je per stuk maar €6,64

Naast de geurloze, zijn er nog veel meer variaties op deze deo. Neem maar eens een kijkje op www.saltoftheearthdeodorant.com/ om meer over het merk te weten te komen.

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *