Spring naar inhoud

Review “De Groene Cup”

20161027_120445Een tijdje terug postte ik dit artikel over mijn eerste ervaring met de Groene cup. Na deze cup een week geprobeerd te hebben kan ik zeggen dat ik zeer tevreden ben!
Lees snel verder voor de uitgebreide review

De cup is groen. Knalgroen. Hierdoor valt de cup op en kan je hem dus niet snel kwijtraken als hij ergens onder in een lade belandt. Daarnaast hou ik altijd wel van deze kleur, dus ik werd helemaal vrolijk van de groene cup.

De cup is ietwat klokvormig, met een dikkere bovenrand. In deze rand zitten vier gaatjes. Door deze gaatjes kan je gemakkelijk het vacuüm verbreken en als de cup vol zit stroomt hij hierdoor over. De cup zal dus nooit té vol raken.
De gaatjes van deze cup zijn wat groter dan ik gewend ben (nog steeds klein hoor ;)) en hierdoor is het vacuüm dus makkelijk te verbreken. 20161027_120535

Met stokje is de cup nog steeds niet enorm lang en het stokje mocht dan ook gewoon blijven zitten. Ideaal als de cup wat verder naar boven is geraakt, aan het stokje is hij gemakkelijk weer naar beneden te trekken. Vervolgens knijp je de onderkant in en is de cup makkelijk uit te halen.

De fijnste vouw bij deze cup vind ik de diamant-vouw. Wat bij mij totaal niet werkt is de punch-down vouw. Op de een of andere manier krijg ik deze niet geopend. Wellicht werkt deze vouw beter bij een stuggere cup, maar bij mij is het niks. Andere vouwen openen door de dikkere rand wel makkelijk.

Ik ben geen enkele keer doorgelekt met de groene cup, in dat opzicht is deze cup veel beter dan zijn voorganger. Daarnaast vertrouw ik het bedrijf een stuk meer en vind ik de groene cup er gewoon leuk uitzien!
Ik heb de cup natuurlijk nog maar 1 week gebruikt, dus het is nog even afwachten hoe ze zich in de toekomst houdt qua kleur en vorm. Ik geloof niet dat het grote problemen zal gaan geven. Cups kunnen natuurlijk iets verkleuren door de jaren heen, hier wordt ook altijd voor gewaarschuwd en kan totaal geen kwaad!20161027_120511

Door mijn lichte menstruatie heb ik de cup geen enkele keer helemaal vol gekregen, hoogstens tot de helft. Het formaat is voor mij dus helemaal prima!

De groene cup koop je hier voor slechts €29,50. Er wordt dan ook meteen een cu,p gedoneerd aan een vrouw in Nederland/België die zelf niet de middelen heeft om er een te kopen. Heb je nou zelf een idee waar je deze cups uit kunt delen (je doet bijvoorbeeld vrijwilligerswerk bij de voedselbank), klik dan hier.

Heb je zelf ervaring met deze of een andere cup? Heb je tips of vragen? Deel het in de comments! Zo leren we van elkaar en kunnen we samen een enorme database van cup-ervaringen opbouwen 🙂

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *