Spring naar inhoud

Review: Mijn favoriete dagcrème van The Body Shop

20161020_142520

In eerste instantie was ik niet van plan om ook reviews op mijn blog te plaatsen, "Er zijn al zó veel blogs die dat doen, niemand zit nog op mij te wachten."
Toch heb ik nu een product dat ik wel echt met jullie wil delen en wel de dagcrème die ik al jaren gebruik:  "The Body Shop, Aloë Soothing Day Cream."

In mijn jonge puberjaren (jaar of 15 denk ik?) had ik erg veel last van een olie-achtig laagje op mijn huid, samen met een erg schilferige huid. Vanwege het olie laagje dacht ik dat mijn huid vet was en gebruikte dus ook altijd een dagcrème tegen een vette huid. Hierdoor werd het schilferen echter alleen maar erger. Uiteindelijk heb ik denk ik een stuk of 5 verschillende dagcrèmes gebruikt, allemaal voor een ander type huid om uiteindelijk bij deze uit te komen.

Aangezien er geen parfum, kleurstoffen en alcohol in deze crème (en de hele Aloë Soothing lijn) zit, is hij perfect voor de gevoelige huid! Hierdoor lijkt het product simpel, ook de geur is namelijk neutraal en de crème zelf ziet gewoon wit. Het resultaat is echter geweldig. Sinds ik de dagcrème van The Body Shop gebruik, heeft mijn huid geen olie-laag meer en zijn ook de losse velletjes een heel eind weggetrokken. Regelmatig scrubben is echter wel nodig (tip!) Ook het aantal pukkeltjes dat ik heb is een heel stuk verminderd, hoewel ze in tijden van stress helaas weer terugkomen.

20161020_142631
De substantie van de crème is zacht, ietwat jelly, smeert makkelijk uit en trekt snel in. Direct na gebruik is mijn huid niet meer trekkerig en niet veel later is ook het rode weggetrokken.

Ingrediënten:

Aqua/Water (Solvent/Diluent), Isononyl Isononanoate (Emollient/Skin Conditioner), Glycerin (Humectant), Pentylene Glycol (Solvent), Cyclopentasiloxane (Skin-Conditioning Agent/Emollient), Butylene Glycol (Humectant), Cetearyl Alcohol (Emulsifier), Myristyl Myristate (Emollient), Sesamum Indicum Seed Oil/Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil (Emollient), Cyclohexasiloxane (Conditioning Agent), Cetyl Alcohol (Emulsifier), Myristyl Alcohol (Emulsifier/Emollient), Palmitic Acid (Surfactant), Stearic Acid (Emulsifier), Cetearyl Glucoside (Surfactant), Aloe Barbadensis Leaf Juice (Skin Conditioning Agent), Myristyl Glucoside (Surfactant/Cleansing Agent), Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (Stabiliser/Viscosity Modifier), Bisabolol (Skin Soothing Agent), Xanthan Gum (Viscosity Modifier), Avena Sativa Kernel Extract/Avena Sativa (Oat) Kernel Extract (Antioxidant). - thebodyshop.nl

20161020_142533De dagcrème kost €18,00 voor een potje van 50ml. Zelf doe ik daar ongeveer een half jaar mee, maar het ligt er natuurlijk aan hoe veel en hoe vaak je het gebruikt.

Wat is jouw favoriete dagcrème? En zou je het leuk vinden als ik meer reviews post? Laat het weten in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *