Spring naar inhoud

Menstruatiecup gebruikt: Aneer Mooncup

Een paar dagen geleden schreef ik al de basics van menstruatiecups. Hier vertelde ik ook dat ik zelf een Aneer Mooncup heb die aardig bevalt. Vandaag een wat uitgebreidere review:
Op 27 april kreeg ik mijn Aneer-cup keurig thuisbezorgd. Ik had hem via bol.com bij catshi.nl besteld en ben prima te spreken over de levering. Het enige puntje is dat hij in een envelop zat die ietwat gescheurd was, maar dat is natuurlijk altijd het risico met de post.
Alles bij elkaar zat het volgende in de envelop:
20160426_165608.jpg

Een doosje met instructies, bewaarzakje, foldertje met extra instructies, de cup zelf en een kortingscode voor een volgende bestelling.

 

De cup voelde in eerste instantie zachter dan ik had verwacht, ik was bang dat ik hier problemen mee zou krijgen met in- en uitdoen, maar dat is achteraf heel erg meegevallen. In combinatie met een spiraaltje schijnt dat juist beter te zijn.

Ik heb de cup nu dus een aantal maanden in gebruik en ben er geweldig over te spreken! Vooral in het weekend als ik bij mijn vriend slaap is het een uitkomst. Geen ongemakkelijke tripjes meer naar de prullenbak, heerlijk.

Vooralsnog heb ik geen dramatische ongelukken gehad met een cup die verkeerd ingebracht is. In het begin was het wel even oefenen en droeg ik met de cup ook gewoon een inlegkruisje voor het geval dat. Toen dat inlegkruisje uiteindelijk helemaal schoon bleef ben ik daar mee gestopt. Ik kwam er achter dat voor mij een "omgekeerde U-vouw" het beste werkt. Hierbij vouw ik de cup dubbel in een U-vorm en breng hem vervolgens omgekeerd in. Hij klapt dus naar achteren open in plaats van naar voren wat de meeste vrouwen doen. Hierdoor kan ik makkelijker controleren of hij helemaal open is.
(Binnenkort komt er een artikel met verschillende vouw-technieken.)

Het enige nadeel vind ik dat er soms een naar geurtje aan de cup hangt. Of dit nou aan mij of aan de cup ligt ben ik nog niet helemaal uit. Hier komt zeker nog een artikel over!
Ook begint de cup nu al van kleur te veranderen, hij krijgt een soort bruin-achtige gloed. Niet echt een lekker idee...

Al met al ben ik prima tevreden met mijn Aneer-cup. Het is een goedkope menstruatiecup, dus ik verwacht geen lange levensduur, maar als opstapje om te kijken of het iets is, vind ik hem ideaal. Soms gebruik ik nog maandverband of tampons, maar vooral in het weekend of tijdens lange dagen is het een uitkomst.

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik er achter dat er een hoop verschillende Aneer-cups zijn en dat Aneer dus waarschijnlijk een merk is dat oude cups verkoopt. Ik ga nu dus zeker een nieuwe cup kopen, want dit merk vertrouw ik niet echt. Het materiaal waar de cup van is gemaakt is namelijk ook nergens echt te vinden: klik hier voor het artikel. Geen idee of ik dit moet geloven, maar het zou wel verklaren waarom deze cup zo goedkoop is in vergelijking met alle anderen.

Mocht je ervaring hebben met deze of een andere menstruatiecup, dan zou ik het graag horen! Zo kunnen we met zijn allen een database maken van zo veel mogelijk menstruatiecups, voordat ik ze allemaal heb getest zijn we namelijk wel een paar jaar verder ­čśë

Liefs, Mariska

 

1 gedachte over “Menstruatiecup gebruikt: Aneer Mooncup

  1. Pingback: De groene cup, eerste indruk + vergelijking Aneer Mooncup - Wij zijn vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *