Spring naar inhoud

“Wat doe jij met oud en nieuw?”

Het lijkt misschien nog heel ver weg, maar over iets meer dan 2 maanden is dit jaar alweer ten einde. Een vraag die ik nu dus steeds vaker hoor is: "Wat doe jij met oud en nieuw?"
Ik weet natuurlijk niet of het bij jouw ook zo'n ding is, maar hier zeker wel. Ik ben dus al druk aan het bedenken wat ik op deze laatste feestdag van het jaar moet gaan doen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt van dingen die je kunt doen met oud en nieuw en dat ga ik vandaag met jullie delen!
Afbeeldingsresultaat voor oud en nieuw

Oudejaarsavond valt dit jaar op een zaterdag, dus helaas moet ik wel gewoon werken tot half 6 maar gelukkig beginnen de meeste feestjes toch 's avonds pas. Tenzij je in Volendam woont, dan begin je het liefst de avond van tevoren al... Tot nu toe heb ik nog nooit oud en nieuw in Volendam gevierd en dat ben ik dit jaar ook zeker niet van plan.
Begrijp me niet verkeerd, ik ga er graag uit en kermis is geweldig. Ik zit er alleen niet op te wachten met oud en nieuw. Dan doe ik liever iets speciaals of ik blijf gezellig thuis met mijn familie. Volendam is zo 'normaal' geworden, haha.

Vorig jaar ben ik samen met mijn vriend drie dagen naar Berlijn geweest om oud en nieuw op de Brandenburger Tor te vieren. In één woord geweldig! De sfeer was super gezellig en ik heb mezelf straalbezopen gedronken in de glühwein met amaretto. Daarnaast hebben Patrick en ik een deel van de stad gezien, maar helaas was 3 dagen gewoonweg te kort om écht veel te zien.
Afbeeldingsresultaat voor freaqshow

Voor dit jaar was het plan om naar Freaqshow te gaan. Een feest van Q-dance, een platenlabel dat vooral hardere muziekstijlen draait. Super vet, maar Patrick deinst er nu ineens weer van terug. Daarom moest er een nieuw plan komen. Dit is een lijstje van dingen die ik had bedacht:

 1. Naar het buitenland
  Het is toch wel erg leuk, oud en nieuw vieren in het buitenland samen met iemand waar je erg veel van houdt. Dat is dit jaar echter wel lastig, omdat ik dus gewoon moet werken en ik moet wel heel erg mijn best doen om daar nog onderuit te komen.
 2. Een ander feest
  Genoeg feesten te vinden met oud en nieuw, dus waarom zouden we niet gewoon een ander feest uitzoeken als Patrick echt niet naar Freaqshow wil.
 3. Efteling
  Tijdens het zoeken kwam ik er achter dat je in de Efteling ook oud en nieuw kunt vieren! Hoe leuk is dat, een letterlijk sprookjesachtige afsluiter van het jaar. Klik voor info
 4. Lekker thuis met vrienden en/of familie
  Wie zegt dat je voor een leuke oud en nieuw de deur uit moet? Nodig een groep vrienden uit, koop een hoop drank en regel wat spelletjes. Een heerlijk relaxte avond samen met allemaal mensen waar je van houdt. Niet zo intiem als wanneer je met alleen je lief op stap gaat, maar minstens zo gezellig.
  En wat is er mis met bankhangen met bubbeltjes? Zet lekker de oudejaarsconference aan, glas bubbels in de ene hand en een oliebol in de andere en je zit helemaal gebakken voor deze avond.
  (Bonus! Als je toch al thuis bent valt het helemaal niet op als jij er met je lief tussenuit piept om alvast het nieuwe jaar in te luiden ;))
 5. Tóch maar naar Volendam
  Eigenlijk heb ik er geen zin in, maar als ik er eenmaal ben is het zeker weten gezellig. En zo zal het bij jou vast ook zijn. Vier oud en nieuw lekker in de plaatselijke kroeg onder het genot van een biertje en een oliebol. Het zal misschien niet de speciale avond zijn waar je op gehoopt had, maar gezellig is het zeker!

Afbeeldingsresultaat voor new years eveHet belangrijkste van oud en nieuw is dat je het viert met mensen waar je graag mee samen bent. Of dat nou je vriend(en), familie of je hond is maakt niets uit. Als jij je er goed bij voelt is dat het enige dat telt.

Heb jij nog ideeën? Laat het me weten in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *