Spring naar inhoud

Neem een moment voor jezelf en relax!

Tegenwoordig lijkt het wel of we met z'n allen steeds gestrester worden. Deadline Afbeeldingsresultaat voor moment voor jezelfhier, afspraak daar, het liefste zou ik tien extra uren in een dag hebben. Het volplannen van je dag werkt echter alleen maar averechts. Je raakt gestrest, komt in een sleur en uiteindelijk krijg je zelfs nog minder af dan je zou willen.

Tijd voor een moment voor jezelf! Neem even afstand, gun jezelf die rust en relax. Dan kan je daarna weer vol nieuwe moed verder!

Je hoeft echt niet naar een of ander ver oord om uit die sleur te komen. Ook gewoon thuis in je eigen huisje kan je heerlijk relaxen. Het ligt er alleen aan hoe je dit aanpakt. Ik woon bijvoorbeeld nog thuis en er is bijna altijd wel iemand aanwezig. Niet ideaal als je juist probeert je rust te pakken. Echter, door slim te plannen lukt het toch.

 1. Ken het schema van je huisgenoten.
  Zodra je weet wanneer er niemand thuis is, kan jij dat felbegeerde rustmoment pakken.
  Zijn er wel mensen in huis? Maak ze zeer duidelijk dat jij even niet gestoord wilt worden.
 2. Plan je rustmomenten
  Ben jij een controlfreak? Dan ben je vast ook erg goed in het volplannen van je dag. Zeker geen slechte eigenschap, maar plan tussen het leren, werken en klusjes doen ook je relaxmomenten in. Is het echt zo belangrijk dat de was precies om 4 uur gedaan wordt? Of is half 5 ook vroeg genoeg? Stel je prioriteiten bij en je zal gelijk een stuk rustiger zijn.
 3. Relaxen maar!
  Het moment is daar: Je hebt tijd vrijgemaakt om te relaxen, iedereen is het huis uit en daar zit je dan. Wat moet je nu in godsnaam doen met die vrije tijd? Ik heb een lijstje gemaakt om je op weg te helpen:

  1. Doe lekker helemaal niks. Ook wel eens lekker in een wereld waarin het lijkt alsof er altijd iets gedaan moet worden.
  2. Mediteer. Binnenkort komt er een artikel met tips om te beginnen met mediteren!
  3. Ga bakken. En gooi al je frustratie er uit tijdens het kneden van het deeg.
  4. Maak een wandeling. Ook handig als het lastig is om iedereen het huis uit te krijgen. Geniet van de prachtig gekleurde blaadjes en zingende vogels.
  5. Lak je nagels. Verzorg je handen uitgebreid en lak als laatste je nagels. Bonus: Tijdens het drogen van de lak ben je echt genoodzaakt om stil te zitten.
  6. Lees een boek. Want wat is er nou fijner dan afreizen naar een compleet andere wereld.
  7. Lach. Niets zo ontspannend als lachen. Spreek af met een goede vriendin, kijk een comedy of grappige kattenfilmpjes en lach alle stress naar buiten.
  8. Knuffel een dier. Volgens mij is er niets zo ontspannend als het knuffelen van dieren. Dus neem je kat op schoot, aai je schildpad of knuffel een koe en voel de warmte van het dier op jou overstralen. Ook het kijken naar bijvoorbeeld een aquarium kan heerlijk rustgevend zijn.Afbeeldingsresultaat voor even relaxen
 4. Voorkomen is beter dan genezen
  Voorkom dat je gestrest raakt. Denk goed bij jezelf na wat nou de grootste reden is dat jij gestrest bent. Plan je activiteiten in die geen prioriteit hebben? Stel je alles uit tot het laatste moment? Ben je alleen nog maar bezig met je werk en school en doe je niets leuks meer?
  Zet alle dingen die jou gestrest maken op een rijtje en probeer er wat aan te doen.
  Zet op een rijtje waarom jij niet alles afgekregen hebt dat op je lijstje stond. Heb je jezelf onderschat? Heb je eerst de onbelangrijke dingen gedaan? Schrijf het op en leer van je fouten.
 5. Morgen is er weer een dag
  Onthoud dat er altijd weer een nieuwe dag is. Heb je niet alles op je to-do lijstje afgekregen? Dan niet. Let it go. De wereld vergaat echt niet, omdat jij vandaag je huiswerk niet hebt afgekregen. Natuurlijk is het niet fijn als jij zometeen van je leraar op je kop krijgt, maar daar kom je echt weer overheen.

Dit waren mijn tips om wat relaxter door het leven te gaan.
Ben jij vaak gestrest? Of heb je tips om te relaxen? Deel ze in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *