Spring naar inhoud

Moederdag-stress!

Zondag is het alweer zo ver: Moederdag! Dé dag dat je je mama in het zonnetje zet, of in ieder geval een beetje lief voor haar bent. Onderhand is het alweer woensdag en ik weet niet hoe het bij jou gaat, maar ik ben vaak aan de late kant met het regelen van een cadeautje voor mijn mama.

Niet dat ik haar niet lief vind, of vind dat ze niet het verdient hoor! Mijn moeder werkt keihard en verdient haar dagje rust écht, ik vind het alleen zo lastig om iets te verzinnen.
Omdat ik het zelf erg lastig vind, kan ik me voorstellen dat anderen het ook moeilijk vinden om een cadeautje voor hun moeder te verzinnen. Hierbij mijn tips!

Hou het persoonlijk

Het is je moeder, grote kans dat die de zelfgemaakte cadeautjes van de basisschool veel leuker vindt dan welk duur cadeau dan ook! Dus hou het lekker persoonlijk en maak zelf iets.
Zo hebben wij een paar jaar geleden foto's laten maken van ons drieën (zusje, broertje en ik) een aantal zitten in een foto-klok en de mooiste is op doek uitgeprint.

Ook een leuk idee is om een foto van vroeger na te maken en de twee foto's samen in een lijstje te doen!

Hou je ogen en oren open

Hier had je misschien iets eerder mee moeten beginnen, maar hou in de gate wat je moeder zegt en doet. Heeft ze het er over dat al haar shirtjes te groot/klein zijn? Of maakt ze een opmerking dat ze geen een kop en schotel meer heeft die bij elkaar passen? Bingo!

Zo hoorde ik een week terug mijn vader zeggen dat het dekbedovertrek compleet gaar was, dus hebben we samen besloten om onze vader en moeder samen een nieuw dekbedovertrek cadeau te doen voor moeder- en vaderdag samen. Een overtrek van aardige kwaliteit kost al snel €60,- en de prijs moet natuurlijk wel een beetje leuk blijven.

Ga wat doen!

Hoeft niet veel te kosten, ga lekker een rondje wandelen en trakteer na afloop op chocomel bij dat ene leuke tentje. Of ga iets verder met de fiets, hou een picknick en bezoek de leukste hotspots in de buurt.

Bezorg je mama een dagje rust

Waar het eigenlijk allemaal om draait op moederdag is dat je mama een dag rust heeft. Dus maak 's ochtends een ontbijtje op bed. En ruim na afloop al je troep weer op! Doe de afwas, haal een stofzuiger en dweil door het huis, lap de ramen en was als klap op de vuurpijl de auto. Je moeder zal niet weten wat ze ziet en je hartstikke dankbaar zijn.
Ook handig als je écht niet weet wat je moet geven, het vergt geen voorbereiding en je moeder is blij. Maak een bonnenboekje voor de toekomst met dingen als "1 keer de auto wassen." of "1 dag de afwas bijhouden.".

Dit waren mijn tips! Heb jij nog leuke ideeën? Deel ze in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *