Spring naar inhoud

Mijn weg naar (heel) lang haar

Deze week heb ik voor mezelf een besluit genomen: Ik ga mijn haar tot aan mijn kont laten groeien!

De laatste tijd ben ik al steeds meer bezig met mijn haar en om het er beter uit te laten zien. Zo ben ik al bijna twee jaar gestopt met verven en heb ik een tangleteezer aangeschaft om mijn haar makkelijker door te borstelen. Andere tips om wat liever voor je haar te zijn lees je trouwens hier.

Afgelopen week ben ik vooral bezig geweest met het ontdekken van manieren om je haar zo lang mogelijk te laten groeien, zonder gekke vitaminepillen te slikken. Benieuwd? Lees snel verder!

Op Youtube kwam ik uit op een meisje die in haar video de volgende site noemde: http://www.longhaircommunity.com/. Wouw, een site compleet gericht op vrouwen met lang haar! En met lang bedoel ik serieus LANG. Dames met haar tot over hun kont en nóg willen ze het langer laten groeien. En dan niet van dat sprieterige "ik heb mijn haar al 5 jaar niet geknipt en doe er voor de rest ook niets mee"-haar, maar echt gezond, mooi, dik haar waar je van alles mee kan doen. Ik wil dat ook!

Daarom ben ik op zoek gegaan naar manieren om mijn haar op een zo gezond en natuurlijk mogelijke manier lang te laten groeien. Al die chemische middelen lijken namelijk wel te werken, maar zodra je stopt ze te gebruiken ziet je haar er niet uit. Zonde!

Mooi, van binnen én buiten

"Schoonheid zit van binnen" zeggen ze toch altijd? En er zit zeker een kern van waarheid in. Wat je eet en drinkt zorgt namelijk voor een groot deel voor je uiterlijk. Makkelijker kan haast niet, mooi haar door te eten, hahaha. Maar het ligt er dan natuurlijk wel aan wat je eet en drinkt. Dus sla ruim in met groenten, noten, fruit, vette vis en al dat andere lekkers. Drink er een groot glas water bij (of 2, 3 of 4!) en watch the magic happen.

Meten is weten

Om te weten wat jouw haar qua verzorging nodig hebt, moet je natuurlijk wel weten wat voor soort haar je hebt. Via deze link komt je op een site die je helpt om jouw haartype te definiëren.
Zo kwam ik er achter dat ik haartype 2A/2B heb met een medium dikte en medium volume.

Nu je weet welk haartype jij precies hebt, kan je speciale producten gaan aanschaffen en rekening houden met de behoeften van jouw haar.
Krullend haar heeft bijvoorbeeld behoefte aan wat meer vochtinbrengende producten dan stijl haar.
Ook qua borstel kan je onderscheid maken in haartype. Stijl haar is namelijk heel makkelijk te borstelen, krullend haar kan je beter kammen en bij kroeshaar kan je een borstel helemaal wel achterwege laten.

Ook leuk is om de lengte van je haar bij te houden, dan kan je heel makkelijk zien hoeveel progressie je al gemaakt hebt. Ik ga iedere maand een foto maken, op dit moment ziet mijn haar er zo uit:

Grappig om te zien dat je heel duidelijk ziet dat de laagjes in mijn haar zijn afgestemd op mijn scheiding aan de zijkant.

Nu nog verzorgen

Je weet nu wat je haar nodig heeft, laten we dat dan ook gaan geven!

Op dit moment gebruik ik de "Honey I washed my hair" shampoo-bar van Lush. Zo heb ik altijd mijn eigen shampoo en ben ik niet afhankelijk van wat mijn moeder haalt. Ik merk nu al verbetering!

Vaak is de eerste tip om je haar lang te laten groeien: "Gebruik wekelijks olie!"
Dit doe je door de olie op te warmen tussen je handen en vervolgens aan te brengen op de punten van je haar totdat het er nattig uitziet. Laat een uurtje zitten en was het daarna uit.
Het nadeel van mijn shampoo-bar is dat het moeilijk de olie uit mijn haar wast. Daarom gebruik ik nu dagelijks een klein beetje olie in de punten van mijn haar om statische plukjes te temmen. Zo heb ik niet in 1 keer heel veel olie die uitgewassen moet worden, maar wel de verzorgende bestanddelen.
Persoonlijk gebruik ik kokosolie, maar er zijn nog veel meer soorten met allemaal een eigen werking!

Verder is het verstandig om te proberen je haar niet te vaak te wassen. Iedere keer strip je je haar namelijk van zijn natuurlijke oliën, waardoor je hoofdhuid hier juist weer meer van aan gaat maken. Een soort vicieuze cirkel dus.

Als laatste wil ik nog de tip meegeven om met een vlecht te slapen. Op die manier voorkom je dat je haar 's nachts alle kanten op vliegt en in de klit raakt.

Heb jij nog tips om je haar langer te laten groeien? Heb je het zelfde doel als ik? Deel het in de comments!!

Liefs, Mariska

Tips!

1 gedachte over “Mijn weg naar (heel) lang haar

  1. Pingback: Mijn reis naar mooi, verzorgd, lang haar - Wij zijn vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *