Spring naar inhoud

Mijn visionboard voor 2018

Goal Setting | Pepper FitnessVorig jaar en het jaar daarvoor maakte ik er ook al een: een visionboard. In het heel kort uitgelegd is het een board waar ik al mijn wensen en verlangens voor het komende jaar op heb gezet.

Vandaag deel ik mijn visionboard voor 2018 en kijk ik terug op de doelen die ik mezelf in 2017 had gesteld. Zijn ze uitgekomen of juist niet?

We beginnen met het visionboard van afgelopen jaar

Mijn doelen waren vrij simpel: ik wilde een stage in Denemarken bemachtigen, lekker gaan tijdens mijn studie en geld verdienen met bloggen. Met een kleine aanpassing zijn ze allemaal uitgekomen!

Ik heb een stageadres gevonden, alleen niet in Denemarken, maar in Groningen. Halverwege het jaar heb ik besloten om toch geen stage in het buitenland te zoeken, omdat mijn relatie steeds serieuzer werd. In plaats daarvan is deze foto gaan staan voor het vinden van een stage in Groningen.

In 2017 heb ik voor het eerst geld verdiend met bloggen, door middel van affiliatie-links. Als iemand op zo'n link klikt en vervolgens iets koopt krijg ik een klein percentage van het aankoopbedrag. Dat kost niets extra's, dus leef je uit, hahaha.

Verder heb ik mezelf gefocust op mijn studie.  Ik heb eindelijk mijn propedeuse gehaald en ook aardig wat vakken uit het tweede jaar gehaald, hoewel iets minder dan gehoopt doordat ik aan het einde van het jaar nog heel veel p-vakken moest inhalen. But we did it!

Het visionboard voor 2018

Ook dit jaar heb ik weer goed nagedacht wat ik wil gaan doen in 2018. Zo wil ik weer een hele leuke vakantie maken en mezelf meer bezighouden met meditatie en een gezonde levensstijl. Vandaar ook een kleine reminder om meer water te drinken ;). Verder wederom een uiltje om mezelf te herinneren aan school en een foto van Britt, van Coffee and makeup. Zij heeft haar tot over haar kont en ik vind het prachtig! Wat mijn haar betreft is zij echt mijn grote voorbeeld.

Ook heb ik een foto van een voordeur in het midden vooraan geplakt. Deze staat voor de woning die Patrick en ik dit jaar gaan huren en deze woning leek me ontzettend leuk en gezellig. Helemaal in de sfeer die ik graag wil voor mijn eerste huis.
Daarnaast een foto van een mooie auto. In mei 2017 had ik voor het eerst een eigen auto gekocht. Ik was er super blij mee en hij heeft me nooit in de steek gelaten, totdat het tijd was voor de keuring. Er moest zo veel aan gebeuren dat ik beter een nieuwe auto kon kopen, dus dat is wat ik in 2018 ga doen! Misschien niet de Audi van de foto, maar een mens mag dromen toch?

Als laatste heb ik een foto bewerkt van mijn WordPress-statistieken. Ik ga hard werken om dit jaar 30.000 bezoekers te krijgen, 3 keer zo veel als vorig jaar. Moet haalbaar zijn toch? Een ander doel op bloggebied is zoveel geld verdienen dat ik in plaats van een bijbaantje te hebben, ik kan bloggen. De afgelopen weken is het wat stiller geweest, maar ik zit weer helemaal vol nieuwe inspiratie!

Bonus: verlate behaalde doelen uit 2016

Super leuk, tijdens het schrijven van dit artikel ben ik teruggegaan naar mijn allereerste visionboard uit 2016. Dat jaar heb ik lang niet al mijn doelen behaald, maar een paar heb ik wel in 2017 gehaald!
Zo zijn we naar Sziget geweest, ben ik meer bezig om mijn haar lang te laten groeien en zit een eigen woning er nu écht aan te komen.

Heb jij een visionboard? Of zijn er dingen die je heel graag wil bereiken in 2018? Laat het me weten in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *