Spring naar inhoud

Laten we naakt en zweterig worden

De een houdt er van, de ander vindt het vreselijk: naar de sauna gaan.
Ik ben zo'n persoon die het liefst iedere week naar de sauna gaat, echt heerlijk vind ik het. Vooral in de winter voelt het alsof je weer even helemaal doorgewarmd bent en de kou weer kunt trotseren. Ook in de zomer is het natuurlijk fijn om jezelf te kunnen ontspannen en gewoon even de boel de boel te laten. Laat ze allemaal maar verrekken, ik zit in de spa en heb mijn mobiel voor de verandering eens niet in mijn hand.

Ik hou er van. Zo erg zelfs, dat ik in de zomervakantie twee keer heen ben geweest. Een keer met een vriendin en een keer met mijn vriend, die het ook heerlijk vindt. Hij is echt perfect ­čśë

Wist je trouwens dat naar de spa gaan niet alleen goed is voor je mentale-, maar ook voor je lichamelijke gesteldheid?
Door te relaxen wordt het stress-hormoon in je lichaam verlaagt (duhh). Dit is weer goed voor je algehele gezondheid: door stress wordt je bloeddruk hoger, je gewicht neemt toe, het wordt moeilijk je te concentreren en zo is er nog een hele waslijst aan kwaaltjes.
Daarbij verbetert je huid aanzienlijk door een bezoek aan de sauna! Door te zweten raak je namelijk afvalstoffen kwijt.

Vaak is er een ruimte om te scrubben. Scrub jezelf van boven tot onder en je zal zien dat je huid weer glanst en je minder snel last hebt van puistjes en ingegroeide haartjes.

Tijdens het schrijven van dit artikel kwam ik er achter dat je tijdens een saunabezoek niet alleen gewicht verliest door water dat uit je lichaam verdampt, maar dat je ook ├ęcht calorie├źn verbrandt! Door de warmte in een sauna gaat je hart sneller kloppen, waardoor je dus calorie├źn kwijtraakt. Verder krijgt je metabolisme ook nog eens een boost. Natuurlijk moet je om af te vallen gezond eten en genoeg sporten, maar een spa-bezoekje kan in elk geval geen kwaad.

Door het afwisselen van warmte en kou maakt je lichaam witte bloedlichaampjes aan, die er voor zorgen dat ziekten geen kans maken. Hierdoor word je minder snel ziek. Yay voor de sauna!

Als laatste is er het eten. In de meeste sauna's is een hele vari├źteit aan gezonde salades, sapjes en heerlijke andere gerechten. Het mooiste hiervan is dat het naast lekker, meestal ook gezond voedsel is. Geen enorme vette hamburger, maar een prachtige salade met biefstukreepjes of een zelfgemaakte kipsat├ę.

Naast al deze heerlijkheid is het natuurlijk ook gewoon gezellig om met een vriendin, je vriend, moeder of zus naar de sauna te gaan. Door de ontspannen sfeer komen de beste gesprekken naar boven!
Ik ben in ieder geval blij dat de volgende keer alweer op de planning staat en met deze goede uitwerkingen van een saunabezoekje in mijn achterhoofd vallen de kosten ook wel weer mee ­čśë
Wat is jullie favoriete sauna? Ik ga het liefst naar het Fort-resort in de Beemster.

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *