Spring naar inhoud

Laatste Paleo update

Zoals je misschien wist heb ik een tijdje volgens het Paleo-dieet gegeten. 4 weken om precies te zijn.
Vandaag heb ik voor jullie mijn eindoordeel. Hoe is het me bevallen? Wat waren voor mij de voor- en nadelen? Blijf ik op deze manier eten? Lees verder en je komt er achter.
Afbeeldingsresultaat voor voordelen paleo

Er zijn een aantal voordelen te vinden die het Paleo-dieet op je gezondheid zouden moeten hebben.

Als eerste gewicht verliezen

Tijdens dit dieet ben ik inderdaad gewicht verloren, wat ook helemaal niet gek is. Ik ben een behoorlijke snoepkont en door het wegstrepen van suiker kreeg ik ineens een stuk minder calorieën binnen, met gewichtsverlies als gevolg. Sommige dagen heb ik 's avonds nog extra nootjes moeten eten om aan genoeg calorieën te komen, terwijl ik totaal geen honger had. Groenten bevatten namelijk een stuk minder calorieën dan bijvoorbeeld chips.

Vooral in het begin wil ik daarom als tip meegeven om bij te houden hoeveel je precies eet en welke voedingsstoffen je binnenkrijgt.

Hierdoor krijg je inzicht in wat je moet nemen om genoeg te eten.

Was het vol te houden?

Ja, ik vond het vrij makkelijk om dit dieet vol te houden. Wel is het belangrijk om te zorgen dat je alle voedingsmiddelen die je 'mag' eten in huis hebt. Even langs de Mac rijden of pizza laten bezorgen zit er namelijk niet in. Gelukkig hebben wij altijd fruit en groente in huis en de supermarkt zit vlakbij.
Wel vond ik het lastig om eten mee te nemen. Het vroeg heel wat van mijn planningsvermogen om naar school wat eten mee te nemen. Daarom ging ik meestal voor worteltjes of andere, makkelijke groente. Wanneer ik thuis kwam maakte ik dan iets "echts" te eten.

Algehele welzijn

Paleo zou de manier zijn waarop onze verre voorvaderen aten. Granen en andere bewerkte koolhydraten maakten hier geen deel van uit. Door volgens de Paleo wijze te eten, zou de kans op een hoop welvaartsziekten, zoals hart- en vaatziekten, een stuk kleiner worden. Ook kunnen allergieën en intoleranties verdwijnen.

Nou heb ik eigenlijk nergens "last" van, behalve dat ik af en toe een schimmelinfectie heb. Hier had ik tijdens Paleo ook gewoon last van, dus op mijn gezondheid heeft het geen impact gehad. Misschien zou ik hiervoor het dieet langer vol moeten houden.

Doorgaan of stoppen?

Paleo heeft voor mij niet genoeg voordelen gehad om er écht streng mee door te gaan. Wel ben ik van plan om aardappels en brood zoveel mogelijk te vermijden, maar dat is meer omdat ik er überhaupt niet van hou. Door een tijdje met dit dieet bezig te zijn geweest heb ik een hoop vervangende middelen voor deze voedingsmiddelen gevonden, dus dat blijft makkelijk te doen. Maar als ik trek heb in rijst, dan neem ik dat gewoon, haha.
Voor de rest neem ik nog steeds zo min mogelijk suiker en in plaats daarvan (gedroogd) fruit of nootjes. Rozijnen zijn verrassend lekker!

Gemiddeld zal ik dan voor zo'n 60-70% Paleo eten. Soms wat strenger, soms wat soepeler. Naar mijn mening maakt het al een hele hoop uit om te stoppen met snoep en koek.

Eet jij volgens het Paleo principe? Of heb je het gedaan?

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *