Spring naar inhoud

Kokosolie, waar kan je dat allemaal voor gebruiken?

Kokosolie, tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit je keukenkastje. Je gebruik het om mee te bakken, koken of in een smoothie. Maar wist je dat je kokosolie op nog veel meer manieren kunt gebruiken? Misschien had je al gehoord dat je de olie op je huid kunt gebruiken voor een glowy, gezonde look. Voor vandaag heb ik een lange lijst van nog veel meer manieren om kokosolie te gebruiken in je dagelijkse leven.

Yay voor kokosolie!!!

Toen ik gisteren een beetje aan het youtuben was (Je kent het wel, het ene moment kijk je schattige kattenfilmpjes, het volgende moment leer je hoe een raket gelanceerd wordt), kwam ik op dit filmpje van Janet d'Oliveiramet tips om schimmelinfecties op een natuurlijke manier te genezen. Met kokosolie! Dit heeft me aan het denken en zoeken gezet om uit te zoeken waar kokosolie allemaal voor gebruikt kan worden. 20161026_095144

Het geheim van kokosolie is dat het antibacterieel en antischimmel werkt én het laat geen vette laag achter! Reden genoeg om alle toepassingen op te zoeken en op een rijtje te zetten.

 1. Gebruik het als deodorant: klik voor artikel
 2. Tegen een schimmelinfectie (hang een tampon in gesmolten olie en breng 's nachts in. Niet vergeten!)
 3. Tegen stretch-marks. Simpelweg iedere dag opsmeren and let the oil do it's magic.
 4. Smeer (de punten van) je haar een paar uur voor het wassen in met de olie. Hierdoor zal je haar heerlijk gevoed worden, wat perfect is als het droog is en snel breekt.
 5. Als glijmiddel. Jup, je leest het goed. Kan je gelijk van je infectie afkomen tijdens een potje Whoohoo ;). Let wel op, niet gebruiken in combinatie met condooms!
 6. Schrale plekken zijn verleden tijd. Beetje kokosolie er op, je ruikt lekker en de droge plekjes zullen snel opgelost zijn.
 7. Gebruik kokosolie voor oil-pulling.
 8. Mix zeezout met kokosolie en tadaa een scrub.
 9. Smeer een beetje olie na het scheren. Het helpt scheerbultjes genezen en voorkomen.
 10. Gebruik als massage-olie
 11. Sommige huiden kunnen erg veel baat hebben bij het regelmatig aanbrengen van de olie. Let wel op, bij anderen kan het zorgen voor puistjes dus wel even goed testen! Ook zorgt de olie voor een lichte bescherming tegen de zon (max spf 5).
 12. Meng een gelijk deel kokosolie met en bakingsoda en gebruik het om stickers van alle oppervlakken te verwijderen.
 13. Gebruik in plaats van make-upremover. Warm een beetje van de olie op tussen je vingers en smeren maar! Daarna nog even je gezicht wassen met warm water en you're good to go.
 14. In plaats van scheerschuim. Heb je gelijk je huidje verzorgd.
 15. Smeer het op een insectenbeet en het kan de jeuk verminderen.
 16. Gebruik een beetje olie op je wimpers voor het slapengaan. Ik durf niets te beloven, maar het schijnt te werken voor langere, vollere wimpers!

20161026_095240

Dit waren 16 manieren om kokosolie te gebruiken om het dagelijks leven wat gemakkelijker (en goedkoper) te maken. In Nederland zal de olie vaak hard zijn, omdat het pas smelt bij een temperatuur tussen de 24 en 26 graden. Even in een badje van warm water of in de magnetron zal de olie doen smelten, maar tussen de handen wrijven werkt net zo goed.

Heb jij deze tips al eens gebruikt? En werkte het voor jou? Laat het weten in de comments!

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *