Spring naar inhoud

Hoe maak je nou een visionboard?

Een tijdje terug noemde ik het maken van een visionboard al een prima manier om je doelen te verwezenlijken. Ik heb dit jaar voor de tweede keer een board gemaakt en wil jullie graag helpen om er 1 te maken met je doelen voor 2017. Dat het maar een geweldig jaar mag worden!

Mijn visionboard 2016

We beginnen met mijn visionboard van 2016. Welke doelen heb ik behaald en welke niet?

Zoals je ziet staat er een hartje met gezond eten, welke in combinatie met de twee sportieve dames stond voor een gezondere levensstijl. Aan sport heb ik het afgelopen jaar nauwelijks iets gedaan, maar ik ben wel een stuk gezonder gaan eten. Daarbij ben ik een stuk zelfverzekerder geworden over mijn lichaam. √ Check 🙂
Verder een piggybank, welke voor zich spreekt. Halverwege het jaar had ik een meevaller waardoor ik een hoop geld heb kunnen sparen. √
Ook is mijn haar een stuk langer geworden en heb ik het niet meer geverfd. √
Op het nippertje mocht ik verder met mijn opleiding, ondanks dat ik eigenlijk niet genoeg punten had. Of het kwam doordat ik de wet van aantrekkingskracht toepaste, of puur toeval, ik weet het niet. Maar ik weet wel dat ik aardig tevreden ben, ondanks dat ik niet mijn Propedeuse heb gehaald, zoals het doel was.
Links zie je nog het logo van Sziget waar ik heel graag heen wilde. Helaas is dit niet gelukt, maar het zit er komende zomer misschien wel aan te komen. Wel ben ik naar 4 andere super vette festivals geweest. Beetje √.
Helaas helaas helaas, ik heb nog geen paar Louboutins 🙁 Het geld was er niet en to be fair: Wat moet ik op dit punt in mijn leven in godsnaam met een paar van zulke dure schoenen? Een punt om te verschuiven naar de toekomst, want ooit gaan ze er zeker komen!

Hoe maak je nou zo'n visionboard?

 1. Begin bij het opschrijven van je doelen. Wat wil je bereiken, kopen, doen het komende jaar? Stel een lijstje samen om het overzicht te krijgen.
 2. Maak je je visionboard op de computer? Zoek dan plaatjes en teksten op die slaan op je doelen.
  Wil je bijvoorbeeld je studie gaan halen? Zoek een inspirerende quote en een plaatje van een uil.
 3. Maak je je board met de hand? Pak dan al je oude tijdschriften en zoek naar plaatjes die bij je doelen passen en knip ze uit.
 4. Nu komt het leukste deel, je visionboard in elkaar zetten.
  Pak al je plaatjes en teksten er bij en knutselen maar. Verander de constructie net zo lang totdat alles precies zo ligt zoals jij het wilt hebben. Als je ook maar half twijfelt, doe het dan niet. Je gaat als het goed is een jaar lang dagelijks naar je visionboard kijken.
 5. Als laatste kan je je board nog versieren met glitters en sterretjes als je het leuk vindt. Maak het zó, dat jij er iedere dag met plezier naar kunt kijken.
 6. Alsjeblieft, het visionboard is klaar voor gebruik. Hang het op een plaats waar je dagelijks naar kijkt, bijvoorbeeld naast je spiegel of boven je bed.
  Ik maakte mijn board op de computer en gebruik hem als achtergrond van het scherm.
 7. Wees niet bang om halverwege het jaar nieuwe doelen toe te voegen. Dit gaat makkelijker bij een digitaal board, maar ook in reallife is het natuurlijk mogelijk om nieuwe plaatjes op te plakken. Je weet nooit wat het jaar gaat brengen en doelen kan je altijd bijstellen.

Mijn board voor komend jaar

Uiteraard heb ik voor 2017 ook weer een visionboard gemaakt:

Hierin zijn twee onderwepen zeer duidelijk aanwezig: Ik wil meer tijd en moeite in mijn studie stoppen, zodat ik in 2018 op stage kan naar Denemarken.

Daarnaast staat het logo van mijn blog twee keer genoemd, waarvan een keer met geld er omheen. Ik wil namelijk sowieso meer geld gaan verdienen en sparen op de 1 of andere manier en ik denk dat mijn blog daar een heel mooi middel voor is. Geld verdienen wordt natuurlijk nooit het hoofddoel, begrijp me alsjeblieft niet verkeerd! Maar als geld met mijn blog verdien, kan ik tijd die ik anders zou besteden aan werken nu in mijn blog steken.

Ik ben super benieuwd naar de doelen die jij aan jezelf hebt gesteld, dus deel ze in de comments! Wie weet breng je iemand anders ook op ideeën.

Voor nu wil ik iedereen nog het allerbeste wensen voor 2017. Dat ie nóg beter mag zijn dan zijn voorganger.

Liefs, Mariska

1 gedachte over “Hoe maak je nou een visionboard?

 1. Pingback: Mijn visionboard voor 2018 - Wij zijn vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *