Spring naar inhoud

Henna update ~ na 2 maanden

Mijn haar na een paar keer wassenOp 30 november, 2017 verfde ik voor het eerst mijn haar met henna. Een natuurlijke, permanente verf. Ik schreef toen al mijn eerste indruk en tips en trics, maar vandaag gaan we er dieper op in. De verf zit er namelijk bijna 2 maanden in, dus ik denk dat ik wel een aardig beeld heb kunnen vormen.

Lang verhaal kort: Het is een smeerboel, maar het resultaat is het waard!

De kleur

De kleur van mijn haar is prachtig! Als het schemerig is, of binnen lijkt het donkerbruin met een rode tint, maar als ik in de zon sta is het knalrood. Ook is de kleur totaal niet vervaagd, ondanks dat het al een aantal keer gewassen is.

Wel merkte ik, vooral in het begin, dat de kleur nog een klein beetje kan lekken. Pas de eerste 4 wasbeurten dus op als je een lichte handdoek gebruikt. Hij zou nog wel eens vlekken kunnen krijgen.

De foto hier links is ongeveer een maand na het verven genomen. Zie je hoe mooi rood het nog is?
Op het moment van schrijven (30-1-2018) is de kleur nog steeds even mooi!
Rode verf heeft de neiging om snel faal te worden, maar daar heb ik met henna nog helemaal geen last mee.

De geur

Inderdaad, de geur van henna is ook een vermelding waard. Die bleef bij mij namelijk echt nog een tijdje hangen. Het is geen vieze, vervelende geur, maar wel een herkenbare geur die een beetje naar aarde ruikt. Na ongeveer 6 wasbeurten was die er pas compleet uit.

De staat van mijn haar

Mijn haar is in ieder geval niet slechter geworden door de henna, wat bij reguliere verf wel het geval zou zijn. Ook is mijn haar de afgelopen twee maanden nog maar 1 keer statisch geweest, wat ook een hele verbetering is die ik aan de henna toeschrijf.

Mijn punten zijn wel weer enorm droog, maar dat ligt grotendeels aan de restjes bleek die daar nog uit moeten groeien.
Afgelopen week heb ik een heel klein eindje afgeknipt (letterlijk 2 centimeter) en dat maakte al een groot verschil. Mijn laatste kappersbezoek was namelijk een half jaar geleden. Oepsie, haha.

Verder heb ik onderhand 2 cm. uitgroei, wat bij mijn haar gelukkig amper opvalt. Ik ben voorlopig nog niet van plan om mijn haar nogmaals met Henna te verven, maar tegen de zomer zal het wel genoeg uitgegroeid zijn om mijn haar weer helemaal te behandelen.

Mijn eindoordeel over de henna

Al met al ben ik erg blij dat ik de stap heb genomen om zelf mijn haar met henna te verven. Ondanks de smeerboel is het resultaat heel mooi en wordt het ook nog eens niet faal! Hierdoor hoef ik mijn haar minder vaak te verven, wat weer goed is voor de portemonnee ;).

Henna is onder anderen te koop bij Holland & Barrett
Henne Color Poeder Auburn

Heb jij je haar wel eens met henna geverfd? En hoe beviel dat?

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *