Spring naar inhoud

Je eerste keer seks. Mijn verhaal en tips

Op de een of andere manier ligt er een grote druk op je eerste keer seks. Daarbij gaan er enorme horrorverhalen de ronde over bloeden, pijn en ongemakkelijkheden. Om een aantal van deze horrorverhalen de wereld uit te helpen ga ik het verhaal van mijn eerste keer seks delen en daarna geef ik tips hoe je kan voorkomen dat het een drama wordt ;). Afbeeldingsresultaat voor tips eerste keer seks

Hier alvast tip 1: verwacht er niet te veel van! Natuurlijk wordt het wat ongemakkelijk en het zal ├ęcht niet de meest geweldige seks worden die je ooit hebt gehad. Je bent nog volop aan het leren en weet misschien niet precies waar je nou helemaal mee bezig bent.
Bedenk je dan: Kon je in 1 keer fietsen? Kon je in 1 keer schrijven? Was je in 1 keer een ster in hockey? Grote kans dat je op alles 'nee' hebt geantwoord. Verwacht dan ook niet dat je in 1 keer een seksgodin bent ­čśë Zoiets vergt oefening!

Mijn eerste keer

Mijn aller eerste keer seks was met mijn toenmalige vriendje. De jongen in kwestie kende ik al mijn hele leven, hij is een neef van mijn buurmeisje waar ik vaak speelde. Toch duurde het nog tot mijn 16e voor ik hem als potentieel lovematerial zag. Het begon met zoenen in de bar, na drie weken haalde hij me bij mij thuis op en na ongeveer twee maanden bleef ik voor de eerste keer bij hem slapen.
In totaal heeft het volgens mij drie maanden geduurd voor ik de eerste keer seks had met hem.

Voor hem was het ook al behoorlijk lang geleden dat hij met een meisje was geweest (lees jaren) en het stelde dus echt niet zo veel voor. Van tevoren hebben we wel elkaars lichaam al leren kennen d.m.v. handwerk, dus de eerste keer seks was een natuurlijke volgende stap.
Het deed geen pijn, ik heb niet gebloed en ik voelde me aardig op mijn gemak bij hem. Op wat gezonde spanning na dan.
Het scheelt denk ik dat het voor ons beiden de eerste keer was, er was dus geen 'standaard' waar ik aan moest voldoen.

Dit was mijn totaal oninteressante verhaal, door naar de tips! Want ondanks dat we waarschijnlijk allemaal seksuele voorlichting hebben gehad, heeft dit mij niet meer informatie gegeven dan: "De penis moet in de vagina, maar doe het wel m├ęt condoom om." Tsja, thnx Captain Obvious.

1. Voel je op je gemakt

Eigenlijk is dit een tip voor iedere keer dat je seks hebt. Of je nou al jaren een relatie hebt, of voor een one-night stand, het blijft belangrijk dat jij je fijn voelt.
Natuurlijk zullen er dingen mis gaan, je bent nog aan het leren! Lach er om en leer er van. Niets is leuker dan een goede lachbui in de slaapkamer ;).

2. Hij is al ervaren

Maak je geen zorgen! Dat hij ervaren is betekend niet dat hij van jou het zelfde verwacht, hij is ook ooit onervaren begonnen.
Geef aan dat het je eerste keer is, dat je het spannend vindt en of hij een beetje zachtjes wil doen met je. Probeer er vooral niet te veel druk achter te zetten. Die eerste keer stelt bij niemand veel voor en als iemand claimt dat het de 'meest geweldige ervaring ooit' was, dan is de kans groot dat dit ietwat overdreven is.

3. Ben ik niet te jong/oud?

Grote kans dat jouw ouders je een leeftijd mee hebben gegeven waarvoor je geen seks mocht hebben. Of misschien zijn al jouw vriendinnen al op hun 14e ontmaagd en ben jij op je 18e nog lekker maagd.

Onthoud: Age is just a number. Seks gaat er over of jij je goed voelt bij iemand. Dat kan op je 13e al gebeuren, maar voor het zelfde geld voel jij je pas op je 21e klaar voor je eerste keer. No worry, doe lekker wat jij wil. Als mensen jou gaan pesten omdat je nog geen seks hebt gehad, is dat waarschijnlijk omdat zij zelf ook druk hebben gevoeld om seks te hebben en dat nu gaan afreageren op jou.
Weet je wat? Fuck hen!

4. Het is maar seks, hou het simpel

De eerste keer is natuurlijk spannend, maar het is en het blijft 'slechts' seks. Verwacht er vooral de eerste keer niet te veel van, je gaat ├ęcht geen 3 keer achter elkaar komen. Probeer het in plaats daarvan zo simpel mogelijk te houden.
Dit houdt niet in dat je er als een zoutzak bij gaat liggen: streel over zijn lichaam, zijn billen of door zijn haar. Vraag wat hij lekker vindt en geef het ook aan als je zelf iets heel lekker of juist totaal niet vindt. Dat kan hij niet ruiken namelijk!
Laat ook speeltjes en gekke rollenspellen de eerste paar keer achterwege, word eerst een beetje vertrouwd met elkaar en met je lichaam. Kijk eerst eens wat daarmee allemaal mogelijk is voordat je hulptroepen in gaat schakelen.

5. Het is zijn eerste keer

Misschien ben je zelf al wat meer ervaren, maar ben jij in dit geval degene die iemand gaat ontmaagden.
Een vriend van mij heeft dit laatst meegemaakt. Zijn eerste keer stond eindelijk te gebeuren, maar door drank en blowen kreeg hij hem niet omhoog. De meid in kwestie was behoorlijk teleurgesteld en liet dit duidelijk blijken, ook de volgende ochtend nog.

Moraal van het verhaal? Wees een beetje lief als je op het punt staat iemand te ontmaagden. Zenuwen kunnen behoorlijk slopend zijn voor een jongen! Bedenk je hoe jij bij je eerste keer behandeld wilde worden en doe dat ook bij degene wiens eerste keer nu te gebeuren staat.

Die vriend van mij kan er onderhand wel een beetje om lachen, maar die eerste ervaring blijft natuurlijk nog wel een tijdje hangen.

Dus...?

Leg jezelf geen druk op, hou het rustig en geef aan dat je het spannend vindt! Dat zijn in het kort de tips die ik wil geven voor je eerste keer seks. Ohja, en doe het veilig! Ik heb een aantal artikelen geschreven over anticonceptie: Het condoom De pil en Het hormoon-spiraal.

Heb jij nog tips? Deel ze in de comments!

Liefs, Mariska

1 gedachte over “Je eerste keer seks. Mijn verhaal en tips

  1. Nynke

    Ik moest even lachen om dit: "verwacht er niet te veel van! Natuurlijk wordt het wat ongemakkelijk en het zal ├ęcht niet de meest geweldige seks worden die je ooit hebt gehad."
    Lijkt me toch wel, als het je eerste keer is, haha. Verder leuk stuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *