Spring naar inhoud

Een bucketlist samenstellen + mijn lijstje

Iedereen heeft ze wel: bepaalde dingen die je in je leven gedaan wilt hebben. Een stad bezoeken, bepaalde activiteiten doen, dat geweldige (maar dure) paar schoenen kopen, noem maar op.

Ooit is mij verteld dat als je iets wilt bereiken, je het op moet schrijven. Doordat je bewust bezig bent met je doelen en ze ook nog eens opschrijft is de kans op slagen vele malen groter. Als je je lijstje dan ook nog eens op een zichtbare plaats hangt, is mislukking helemaal geen optie meer!Nu is er echter nog één vraag: Hoe begin je in godsnaam aan zo’n bucketlist?
Eigenlijk is mijn antwoord hier op heel simpel: begin gewoon!
Wat lijkt jou nou supergaaf om een keer te doen? Is het bungeejumpen, of in een supersnelle sportauto rijden, of wil je super graag een eigen paard? Om je lijst een beetje overzicht te geven kan het helpen om verschillende categorieën te maken. Bijvoorbeeld "plaatsen die ik nog wil bezoeken" of "Dingen die ik nog wil kopen" Schrijf al je ideeën op en zorg dat je lijstje op een prominente plek hangt. Bijvoorbeeld boven je bureau of naast je spiegel. Iedere keer dat je de lijst ziet word je er weer aan herinnert wat je écht graag wilt doen en waarom je ook alweer naar school gaat en werkt. Zonder diploma is de kans op een goed betaalde baan namelijk een stuk kleiner en kan je dus ook dat dure paar schoenen wel op je buik schrijven.

Bedenk je van tevoren of je een bepaalde tijdslimiet aan je lijstje wilt geven, bijvoorbeeld voor het einde van de zomer of voordat je gaat trouwen. Ook kan het leuk zijn om samen met een goede vriendin of vriend een bucketlist te maken van dingen die jullie sowieso samen nog willen gaan doen.
Je hoeft natuurlijk niet persé  al je doelen te halen en schrappen of bijschrijven mag altijd. Het hoofddoel van een bucketlist is vooral om je leven wat sturing te geven, te zorgen dat je niet in een sleur belandt en doelen voor ogen houdt.

Mijn bucketlist is te vinden op de volgende pagina: Mijn bucketlist

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *