Spring naar inhoud

DIY: Masker voor droog, pluizig haar

Sinds ik bezig ben om beter voor mijn haar te zorgen, heb ik bijna wekelijks een masker gebruikt. Soms zo simpel als een gekocht masker van Schwarzkopf dat ik tijdens het douchen even liet zitten, vaak een hot oil treatment die ik een halve dag laat zitten. Vandaag heb ik zelf een masker gemaakt dat ik graag met jullie wil delen!

Op Pinterest heb ik verschillende maskers en ingrediënten opgezocht die goed zijn voor droog, pluizig haar. Dit is het resultaat:

Before

 De kwaliteit van deze foto is niet super, maar ik denk dat het wel duidelijk is dat mijn haar wat extra's kan gebruiken. Het pluist, klit heel snel en ziet er ietwat dof uit.

Als ik het uitborstel is het helemaal 1 bos aan poef die snel statisch wordt en alleen te temmen valt als ik het vastmaak. Zelfs een beetje olie laat het er dan niet beter uitzien.

Het recept

Zoals gezegd ben ik gewoon op Pinterest gaan zoeken naar ingrediënten tegen pluizig en droog haar. Het volgende recept kwam er uit:

  • 1 ei
  • De gel van 1 Aloë Vera blad
  • 1 eetlepel macadamia olie
  • 1 eetlepel honing
  • Een flinke klodder conditioner

Dit alles gooi je bij elkaar en meng je tot een glad papje dat je in de onderste helft van je haar verdeelt.
Bind je haar vervolgens op een knot bovenop je hoofd

Afhankelijk van de lengte kan je meer of minder van de ingrediënten toevoegen.

Let's play the waiting game!

En dan even wachten om het masker zijn werk te laten doen. Ik wachtte in totaal een klein half uurtje. Maar wat moet je nou doen terwijl je wacht op een masker om zijn werk te doen?

Ik was toch al bezig om iets goeds voor mijn haar te doen, dus laten we meteen het hele lichaam even onder handen nemen! Een van de makkelijkste en beste dingen die je voor jezelf kan doen is genoeg water drinken. Ik probeer dagelijks in ieder geval 2L te halen, maar zit daar vaak overheen.
Wat mij enorm helpt is om uit grote bekers te drinken. Want waarom zou je twee keer 200ml drinken als je in de zelfde moeite 1 beker van 400ml kan maken?

Uitwassen en het resultaat

Kijk uit dat je dit masker niet te warm uitspoelt, het ei kan dan beginnen te stollen!
Ik heb mijn haar gewoon gewassen met Aloë Vera shampoo van Holland&Barrett, mijn favoriet op dit moment. De shampoo ruikt heerlijk en mijn haar blijft tot de volgende wasbeurt fris ruiken.

Na de shampoo spoel ik mijn haar altijd na met koud water. Kiezen op elkaar, verstand op nul en een paar seconden blijven staan totdat al het warme water uit je haar gespoeld is.
Daarna droog ik mijn haar in een oud t-shirt. Voor de zekerheid heb ik als laatste nog 3 druppeltjes macadamia-olie gebruikt op de punten, omdat die erg droog zijn vergeleken met de rest van mijn haar.

Het resultaat mag er wezen! Mijn haar is na het drogen super zacht en valt mooi soepel. Ook klit het bijna niet. Ik ben fan van dit masker en ga het zeker vaker gebruiken!

Al met al een super geslaagd experiment dus! Heb jij nog tips voor een fijn haarmasker? Deel ze bij de reacties, zo leren we nog wat van elkaar 🙂

Liefs, Mariska

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *