Spring naar inhoud

De groene cup, eerste indruk + vergelijking Aneer Mooncup

De eerste gedachte toen ik dit pareltje van een cup zag? "Wouw, wat is-ie groen!"

Igroene_cup_1k gebruik al een tijdje de Aneer Mooncup, maar toen ik er tijdens wat research achter kwam dat er veel verschillende Aneer cups zijn, ben ik hem (haar? Zou een cup niet vrouwelijk moeten zijn?) wat minder gaan vertrouwen. Ook was de Mooncup naar mijn idee te snel aan het verkleuren, wat ook geen goed teken was.

Tijd voor een nieuwe dus. Ik heb hem nog niet gebruikt, maar wel een goede eerste indruk gekregen!

De Groene cup is dus groen. Knalgroen. Lekker vrolijk en je raakt hem niet snel kwijt, ik ben fan!
Ik heb deze menstruatiecup gekocht bij webvrouw.nl via bol.com en de volgende dag was hij al binnen. Alles zat in een doorzichtig, hersluitbaar zakje, wat op zijn beurt weer in een (veel te grote) bol.com doos zat. De cup zelf is dan wel milieuvriendelijk, maar aan de verpakking kan nog het een en ander verbeterd worden. Dat zou het groene imago helemaal ten goede komen!

De groene cup is de eerste menstruatiecup die in Nederland is ontwikkeld en gemaakt van medisch gecertificeerd siliconen. Daarnaast wordt er voor iedere cup die verkocht wordt er ook eentje gedoneerd aan een vrouw die niet de middelen heeft om er zelf eentje te komen. In eerste instantie richt het bedrijf zich hierbij op Nederland en België. De Nederlandse cup blijft dus voorlopig in Nederland.

groene_cup_2Ik heb gekozen voor model 1, voor vrouwen die jonger zijn dan 30 en nog geen kinderen hebben gekregen. De diameter van deze menstruatiecup is 42mm. Inclusief stokje is de cup 60mm lang. Ter vergelijking: de Aneer cup die ik had, is zonder stokje 58mm lang en heeft een diameter van 44mm. Hij is dus iets kleiner.
Andere verschillen zijn dat De Groene cup meer een bolle vorm heeft en dat hij een klein beetje stugger is dan de Aneer cup.
Door de wat dikkere rand denk ik dat deze cup makkelijker ontvouwt wanneer hij is ingebracht.

Deze menstruatiecup heeft 4 duidelijke gaatjes, terwijl de Aneer slechts 2 kleintjes heeft. Ik hoop dat ik bij de Groene cup het vacuüm makkelijker kan verbreken. Dit is erg belangrijk als je een menstruatiecup combineert met een spiraaltje. Een te sterk vacuüm kan namelijk het spiraal doen verschuiven!

Zo op het eerste gezicht ben ik erg blij met deze menstruatiecup. Hij is mooi, ziet er stevig uit en hij voldoet aan de verwachtingen die ik had. Daarbij is de prijs erg lief voor mij als student en voor iedere gekochte cup wordt er ook een gedoneerd! groene_cup_zakje
Klik op deze link om direct naar Bol.com te gaan
Op de site (degroenecup.nl) vind je nog meer informatie over het bedrijf.

Kende jij de Groene cup al? Of ben je na dit artikel overgehaald om er ook een aan te schaffen? Binnenkort komt er een uitgebreide review van het gebruik online, tot dan!

Liefs, Mariska

P.S. Lees hier mijn review over de Aneer Mooncup en hier hoe je deze cups het beste schoon kunt maken 🙂

3 gedachten over “De groene cup, eerste indruk + vergelijking Aneer Mooncup

 1. Menstruatiecups.nl

  Beste Mariska,

  Bedankt voor je enthousiaste verhaal!

  Over het algemeen hebben vrouwen 3 cycli nodig om te kunnen wennen aan het concept van een menstruatiecup. Als in cup in de basis al niet goed is, zullen meer vrouwen vroegtijdig afhaken wat jammer is.

  De afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwe merken op de markt verschenen, waar onder veel "goedkope" cups uit China. Het materiaal van deze cups is over het algemeen goedkoper en voelt vaak onprettiger aan, ook zijn deze cups niet gekeurd voor veiligheid in het algemeen of wat betreft het materiaal specifiek. De maatvoering is niet altijd duidelijk, of verschil per zending. Problemen met slecht afgewerkte, of zelf helemaal geen gaatjes komen ook voor.

  De Aneer cup kom je in verschillende varianten en bij verschillende aanbieders tegen, vaak ook te herkennen aan de "drukke" en onduidelijke kartonnen verpakking. Zoals je zelf al aangaf wordt de Aneer cup op bol.com zelfs aangeboden als Mooncup. Ook dat laatste wil ik graag nog even verduidelijken. De Mooncup uit UK bestaat al sinds 2002, het is een zachte cup van hoge kwaliteit. De cup is zo'n succes dat veel vrouwen denken dat de Mooncup een andere naam is voor een menstruatiecup. Ook het bedrijf achter de Mooncup is mooi, betrouwbaar en ethisch, zie eventueel ook http://www.mooncup.co.uk/who-we-are/our-story/. Ik gaf nadrukkelijk aan "uit UK" want er bestaat ook een ander bedrijf uit de USA dat menstruatiecups verkoopt onder de naam Mooncup. Persoonlijk vind ik het daarom een kwalijke zaak dat Aneer cups als Mooncup worden verkocht.

  In onze webshop verkopen we uitsluitend menstruatiecups van gerenommeerde merken, waaronder ook De Groene Cup en Mooncup UK. Dan weten we zeker dat de cups van goede kwaliteit zijn, en bovendien veilig (Goedgekeurd door de FDA, in Europa hebben we helaas nog geen organisatie, die menstruatiecups keurt).

  Succes met je blog! Mocht je nog andere vragen hebben neem dan gerust eens contact met ons op.

 2. an

  de aneer cup is ook van medisch goedgekeurd materiaal (siliconen gemaakt). Heb ik al op hun (en ook andere) website gelezen! Dus hij is in principe helemaal safe hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *