Spring naar inhoud

Over anticonceptie: “Terugtrek-Methode”

Allereerst: Dit artikel is GEEN reclame voor de terugtrek-methode. Dit is een waarschuwing!

Afbeeldingsresultaat voor babyvoetjes tekening

Misschien heb je er wel eens van gehoord, de "Terugtrek-methode", "Voor het zingen de kerk uit", "Pull-back Methode". In dit artikel vertel ik je er alles over en waarom het beter is om gewoon je pilletje te slikken of een regenjasje aan te doen. Mits je het natuurlijk leuk vindt om binnenkort een kleintje te krijgen, dan is deze voor van (anti)-conceptie natuurlijk perfect!

De theorie

De theorie van de terugtrek-methode is best mooi: Je hebt gewoon seks met je vriend en vlak voordat hij een orgasme heeft trekt hij zijn penis uit jou en komt op je buik of ergens anders klaar. Op deze manier komt er geen sperma in je vagina en zou je dus niet zwanger worden.

Klinkt te mooi om waar te zijn, toch? Is het ook!

En hierom moet je het niet doen:

Als een man opgewonden raakt, komt er een beetje voorvocht uit zijn penis. Dit is om de boel wat soepeler te laten verlopen en om de plasbuis schoon te maken. In principe zitten er in dit voorvocht niet genoeg zaadcellen om tot bevruchting te leiden.
MAAR: Als een man voor de tweede keer achter elkaar klaarkomt, kunnen er nog wel een hoop zaadcellen zijn overgebleven.

Daarbij biedt deze methode 0 bescherming tegen SOA's en is de vrouw compleet afhankelijk van de man. Als hij iets te veel opgaat in het moment en te laat terugtrekt, kan het al raak zijn.

Wil je de terugtrek-methode goed kunnen uitvoeren, dan is een zekere oefening in het plannen van een orgasme wel op zijn plaats. En dan kan het natuurlijk nog voorkomen dat de vrouw haar man zo stevig vast heeft dat de kans niet krijgt om terug te trekken.

Bij gebruik van deze methode is zo'n 27% van de stellen zwanger geworden en eigenlijk is het enige voordeel dat het gratis is en je je pilletje niet kunt vergeten.
Dan kan je net zo goed een spiraal of staafje laten zetten.

Mijn advies? Doe maar niet! Hou de eer aan jezelf en zorg dat je niet afhankelijk bent van een man. Hij bedoelt het misschien heel goed, maar als hij in the heat of the moment vergeet terug te trekken of te laat is, zit jij mooi met een kind in je buik.

Liefs, Mariska

Bronnen

http://www.nvsh.nl/opinie/voorlichtingVoorvocht.htm

http://www.seksualiteit.be/anticonceptie/coitus-interruptus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *