Spring naar inhoud

Alles over het Yoni-ei

Yoni EggsDeze week kreeg ik van webvrouw.nl de vraag of ik het Yoni-ei van Jade wilde uitproberen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar de combinatie van een edelsteen met vaginale oefeningen sprak mij wel aan.

Zo gezegd zo gedaan en nu sta ik met een klein eitje van jade in mijn handen. Succes er mee meid!

Een tijdje geleden was ik helemaal in-to de edelstenen en in mijn kamer staan dan ook verschillende stukken. Mocht ik het niets vinden om het ei te gebruiken, dan kan ze altijd nog een mooi plekje krijgen in mijn kamer ;).

Oorsprong en werking

"Yoni is het woord voor heilige tempel, vagina of baarmoeder in Sanskriet, het is het symbool voor de Godin en de heilige moeder. Het yoni-ei werd door de Taoisten gebruikt om de spieren rondom de bekkenbodem te oefenen en te verstevigen. Volgens hen is het gebied rond de bekkenbodem de bron voor een gezond, lang en gelukkig leven. De Taoisten gebruiken van origine eieren van Jade, Jade staat bekend om zijn zuiverende en harmoniserende werking, en brengt daarmee het gebied rond de bekkenbodem in balans. De vagina wordt binnen het Taoisme daarom ook wel de jade-tempel genoemd. Beginners wordt altijd aangeraden om bij de aanvang van het oefenen te starten met een ei van Jade." - http://www.yoniyoga.nl/het-yoni-ei/

Door te oefenen met het eitje van jade train je dus je bekkenbodemspieren, waardoor deze sterker worden. Wanneer deze spieren sterker zijn zal dat een positief effect hebben op je seksleven, maar ook incontinentie-problemen kunnen voorkomen/verminderd worden.
Daarnaast helpt het jade om (emotionele) spanningen en trauma's rondom dit gebied te verminderen of zelfs op te lossen.

Effecten van het jade

Het Yoni-ei is gemaakt van prachtig, donkergroen Nefriet-Jade. Bij het eitje heb ik een certificaat van echtheid ontvangen. Nefriet is een van de sterkste soorten jade en is zelfs sterker dan metaal!

Jade heeft effect op alle chakra's, maar vooral het basischakra, het zonnevlechtchakra en het hartchakra (binnenkort komt hier meer over!)
De edelsteen heeft een positief effect het volgende:

 • Beschermt tegen fysiek en geestelijk letsel
 • Huid, haar en nagels
 • Beendergestel, spieren en zelfs littekens kunnen lichter worden
 • Stimuleert en ontgift de nieren
 • Drink jadewater en gal-, nier- en blaasstenen  verdwijnen
 • Verzacht reumatische klachten en jicht
 • Werkt tegen het vasthouden van vocht
 • Nier- en blaasontsteking kunnen genezen, maagklachten en incontinentie worden minder
 • Jade werkt ook goed bij problemen bij vruchtbaarheid
 • Het gehele immuunsysteem krijgt een opkikker

Naast al deze lichamelijke effecten heeft jade ook nog effect op je geestelijke gesteldheid:

 • Helpt jouw doel in het leven te vinden en je prettig te voelen
 • Geeft zin voor de realiteit en te luisteren naar je lichaam
 • Bevorderd positieve energie
 • Geeft mooie dromen
 • Houdt je rustig en kalm en helpt na traumatische of verdrietige gebeurtenissen - versnelt naast het fysieke genezingsproces ook het geestelijke.

Dat is een hele waslijst! Mocht je het dus niets vinden om het jade-ei in te brengen, dan kan ze altijd nog dienen tijdens meditatie. Of breng het ei eens in en ga daarmee mediteren! Twee vliegen in 1 klap.

Hoe te gebruiken

Het ei dat ik kreeg is 43mm groot. Hierbij kreeg ik een handig bewaarzakje, een certificaat van authentiekheid en een klein potje glijmiddel (hoewel ik niet denk dat nodig te hebben hoor, haha).

Voor het eerste gebruik is het belangrijk om je ei goed te desinfecteren. Dit doe je door haar in een pannetje met KOUD water te leggen en dit aan de kook te brengen. Laat je ei 10 minuten koken en laat het daarna langzaam afkoelen.
Leg je eitje nooit ineens in heel heet water of na het koken in koud water. Hierdoor kunnen er barsten ontstaan in de steen, wat zonde is.

Aan de slag! In het begin kan het fijn zijn om een touwtje door het gat in je ei te doen. Hiermee kan je haar er uittrekken, mocht het nodig zijn.
Zorg dat je in een fijne, vertrouwde omgeving bent en neem rustig de tijd om je lichaam klaar te maken voor het yoni-ei. Begin door je lichaam te masseren. Eerst je borsten, je buik en werk langzaam naar de schaamstreek. Hiervoor kan je het eitje gebruiken, zodat het op temperatuur kan komen.
Laat het ei met de bolle kant tegen de opening van je vagina rusten en masseer deze door een rustige, ronddraaiende beweging te maken. Wanneer je merkt dat je lichaam er klaar voor is, kan je het ei rustig naar binnen brengen.
Moet je moeite doen? Dan ben je nog niet voldoende opgewonden. Ga verder met jezelf strelen en masseren en wanneer je merkt dat je vagina vochtig genoeg is kan je het nogmaals proberen.
Ben jij het type dat niet snel vochtig wordt? Een beetje glijmiddel op waterbasis kan uitkomst bieden.

Oefen ongeveer 10-15 minuten heel bewust. Dit werkt beter dan het eitje simpelweg inbrengen tijdens de dag of nacht.

Ben je klaar? Ga dan rustig op je hurken zitten en wacht tot het ei vanzelf naar buiten komt. Wil dit niet, dan kan je een beetje persen met je bekkenbodemspieren of zacht aan het touwtje trekken als je die hebt gebruikt.
Was je eitje onder de kraan. Je kunt hierbij een zeepvriie, ph neutrale wasemulsie gebruiken. Ik denk hierbij meteen aan lactacyd, correct me if i'm wrong!

Hopelijk heb ik jullie middels dit artikel kunnen informeren over het yoni-ei en de werking hiervan. Binnenkort schrijf ik een uitgebreide review met de oefeningen  die ik heb gedaan en het effect hiervan.
Heb je nog vragen of opmerkingen? Stel ze gerust, ik antwoord zo snel mogelijk!

Een Yoni-ei kost €75,95 en koop je hier direct bij webvrouw.nl of je koopt je eitje via bol.com. De jade waar het ei van gemaakt is, is 100% gecertificeerde Nefriet Jade.

Liefs, Mariska

P.s. Benieuwd naar mijn ervaring? Na 1 week met het Yoni-ei

Bronnen

https://www.semoea.nl/edelstenen/jade.html

3 gedachten over “Alles over het Yoni-ei

 1. Pingback: Na 1 week met het Yoni-ei ~ Door of stoppen? - Wij zijn vrouw

 2. Pingback: Edelstenen? De basics! - Wij zijn vrouw

 3. Pingback: Mijn verlanglijstje voor kerst - Wij zijn vrouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *