Spring naar inhoud

#100happydays, vind iedere dag geluk!

20160914_171219Voor het nieuwe schooljaar moest er uiteraard ook een nieuwe agenda komen. Ik koos voor eentje met de tekst "Feel good today" met leuke kleurtjes, sinaasappeltjes en andere dingetjes die mij het komende jaar weer door gaan helpen.
In deze agenda staat een pagina over de #100happydays Een leuk artikeltje met de vraag of je het vol kunt houden om 100 dagen lang een foto te maken van iets wat je gelukkig maakt. Maar liefst 71% van de deelnemers heeft dit tot nu toe niet kunnen volbrengen. De grootste reden? Te kort tijd.

Het is toch eigenlijk van de zotte dat we te kort tijd hebben om iedere dag een momentje stil te staan bij ons geluk? En dat terwijl het zo fijn is om gelukkig te zijn. Klinkt logisch hè? Is het ook.

Daarom ga ik het voortouw nemen en vanaf vandaag voor 100 dagen iedere dag een foto maken van iets dat mij gelukkig maakt. Ik zou het leuk vinden als jullie meedoen!

Maak iedere dag een foto van iets dat je  gelukkig maakt, dat kan vanalles zijn: een puppy, lekker eten, eindelijk in bed liggen na een lange dag, maak het jezelf niet te moeilijk en probeer vooral niet op te scheppen met je geluksmomentjes. Geluk is relatief en dit project gaat er juist om dat je het geluk in alledaagse dingetjes kunt vinden.
Hieronder het artikeltje:

20160914_171310

20160914_171314.jpg

Tips om iedere dag gelukkig te zijn

Vaak zijn het de kleine dingen die ons gelukkig maken, tóch een zonnestraal op een dag dat regen werd voorspeld, de lach van een kind, of vogels die 's ochtends beginnen te fluiten. Probeer stil te staan bij deze momenten en geniet er van, al is het maar 2 seconden. Dan heb jij toch weer je geluksmomentje te pakken voor die dag.
Je hoeft deze momenten natuurlijk niet allemaal op foto vast te leggen, het zou ook raar zijn als je ineens een foto maakt van het kind of de hond van een ander. Wel is het belangrijk om al deze kleine momentjes aan het einde van de dag voor jezelf vast te leggen. Beleef ze nog eens opnieuw en bedenk je waar je allemaal dankbaar voor bent die dag. Zo val je iedere avond met een goed gevoel in slaap.

Ik merk bijvoorbeeld dat ik sinds dit kleine projectje 's avonds minder lig te piekeren en als ik dat wel doe, dan ga ik gewoon nog eens over mijn lijstje geluksmomentjes van die dag en de dag daarvoor en de dag dáárvoor. Net zo lang tot de volgende ochtend de wekker weer gaat en ik er achter kom dat ik toch in slaap was gevallen.

Ik zou het onwijs leuk vinden als jullie dagelijks je foto met mij zouden delen op twitter @ik_ben_vrouw !

Liefs, Mariska

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *